Några röster om det andliga klimatet i Sverige

Även fast det kan tyckas och som det verkar som att kristenheten i det här landet på senare år har lamslagits av nån slags andlig dvala, och där det är få som ens orkar plocka fram sin Bibel till att läsa ur den, än mindre saknar man inspiration till att be. Men fortfarande finns det en kvarleva bland de som inte har gett upp hoppet för vårt land och som likt förkunnaren, Ingemar Helmner, utbrister. Var finns nöden och smärtan bland Guds folk idag? Han fortsätter med orden.

Jag tror att vi, i en tid som denna, behöver be att Gud lägger nöden över våra liv, att vi får ”gåvan att gråta och bedja”, inte bara forma vackra böneord. Bön är inte teknik, prestation och vältalighet. Vågar vi be om en andeutgjutelse som får till följd att hela församlingar börjar gråta i nöd för människors eviga väl?

http://www.varldenidag.se/bonekronika/var-finns-noden-och-smartan-bland-guds-folk-i-dag/Bbbqfn!dZpYGz2m9pYQxUAbneaaxQ/

I lördags anlände 13 personer till Sverige som har känt sig manade och kallade till att be för vårt land. Så här säger böneledaren och biskopen Jackson Sangiza.

Böneledaren Biskop Jackson Sangiza, Tanzania, om det andliga läget i Sverige:
”– Vi känner en sorg för att Guds församling svalnat av i Sverige. Guds kraft är borta, menar Sangiza.
– Många kristna har lämnat intimiteten med Gud. Då tappar man längtan och törsten efter Gud och Guds ord.

Stanley Sjöberg skriver om där man har lagt betoningen inte först och främst på innehållet i det budskap som idag framförs utan på hur man kan vinna så mycket poäng som möjligt i att bete sig på ett sådant sätt att vilken professionell clown eller stå-upp-komiker som helst skulle stå som rent tafatt i jämförelse.

Här Sjöbergs träffsäkra ord.

”Predikan” har i delar av frikyrkan fått karaktär av stå-upp-komik och underhållande retorik som presenterar evangeliet så lättsamt och abstrakt som möjligt, med trevlig klädsel, ordval och beteenden, för att undvika det heliga.

http://www.dagen.se/kronikor/stanley-sjoberg-var-tid-kraver-saklighet-1.994401

 

Annonser

Författare:

Man kanske inte i sina bästa år, men ej heller i mina sämsta år. Sedan 2007 är jag gift med Kristina. Tillsammans har vi 4 vuxna barn, samt 8 barnbarn.

En reaktion till “Några röster om det andliga klimatet i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s