Allt vi behöver veta om Gud

Allt som ofta när det har hänt när att jag kommit i samspråk med andra kristna om de existentiella livsfrågorna, om liv och död, om lidandets problem, varför tycks det som om att vissa människor ska drabbas av allt helvetiskt lidande medans det finns de som där livet tycks gå på räls,är det rättvist?
Men som sagt när det kommer till de inte allt för okomplicerade frågeställningar, då är det precis som Herr Goddag yxskaft har gjort sin entré. Svaren kan pendla till att man inte vet och förstår nånting, till det bjärt motsatta hållet,de som sitter inne med alla färdiga svar, men som av nån anledning känns det inte tryggt när man pratar med dom.

Själv slits jag ofta mellan hopp och förtvivlan i min gudstro, ibland händer det till och med att jag tvivlar på Guds hela existens, känslan av total meningslöshet och uppgivenhet över att det känns som att allt är ett enda hittepå, ett stort spektakel som endast bygger på myter och legender,ett budskap som inte är det minsta relevant för det liv man lever och befinner sig i,utan snarare känslan att man är utlämnad till sitt eget öde är tankar jag aldrig helt har kunnat bli befriad och bli löst från.
Sett utifrån den kristna trons lära och doktriner så finns det 2 huvudriktningar som kan hjälpa oss till att någorlunda få oss till att begripa oss på Gud. Det ena är att ha en levande och sann relation till Jesus Kristus, för utan honom kan vi inte nalkas Gud. Jesu anspråk i Joh 14:6 visar ytterligare om vad det handlar om för att få ett sant och rätt perspektiv. Nycklarna till en rätt förståelse av detta står att läsa om i Johannesevangeliet kap 14:1-13

Den andra riktningen handlar om vårt sätt att förhålla sig till Guds ord. Bibeln. För utom den finns inga som helst trossäkra och korrekta uppgifter till att få oss att få en adekvat kunskap och rätt inställning till vem Gud är. I den finns allt uppenbarat till allt som vi behöver veta och förstå vad som handlar om det här. Det ordet har att säga om detta är så klart och skarpsynt och som inte lämnar något över till vare sig frågetecken eller ifrågasättande. Allvaret i detta visas genom vad som står att läsa i Uppenbarelseboken 22:19 Och om någon tar bort något av orden i boken med dessa profetior, skall Gud ta ifrån honom hans del i livets träd, och den heliga staden, som det står om i denna bok.
Av de orden kan vi dra slutsatsen av att Gud tar inte enkelt på det här och ser mellan fingrarna när klåfingriga teologer och andra typ av förkunnare försöker göra om ordet till egen vinnings skull och förvränga det till oigenkännlighet.
Och då skulle väl hela saken vara utagerad och klar till alla de frågeställningar man har och som sen inte bär på några som helst frågetecken utan istället blir till utropstecken?
Men är det så enkelt? Och är det inte snarare så att det finns sådana spörsmål som inte ens Bibeln har något säkert och utförligt svar på och som därför lämnar oss i förvirring och ovisshet?

När det gäller och kommer till det mänskliga förståndet med dess begränsningar till de största genier  så är det ingen garanti för att vi håller till vad sant är. Det om något har väl historien lärt oss?
Låt mig därför avslutningsvis få dela vad och exakt vad Bibeln har säga till oss,just för att vi inte ska sväva i ovisshet. Så här står det i Filipperbrevet 3:16 Och har ni någon annan mening på någon punkt, skall Gud upplysa er även där. Och så från Jakobs brev 1:5
Om någon av er brister i vishet skall han be till Gud, som ger åt alla utan förbehåll eller förebråelser, och han skall få vad han ber om.
Men ändå, trots att allt tycks vara så självklart och utan att man behöver ifrågasätta både ett och annat,så känns det likväl som jag slits sönder på insidan, och min tro är inte ett dugg starkare än Jesu egna lärjungar där de satt fast i en båt mitt ute under när det stormade som allra mest. Men plötsligt fanns han där mitt ibland dem

Annonser

Författare:

Man kanske inte i sina bästa år, men ej heller i mina sämsta år. Sedan 2007 är jag gift med Kristina. Tillsammans har vi 4 vuxna barn, samt 8 barnbarn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s